Üdvözöljük a

EEN iroda, a vállalkozások szolgálatában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EEN iroda, a vállalkozások szolgálatában

Az Európai Bizottság közel tíz éve hívta életre az Enterprise Europe Network üzletfejlesztési hálózatot, amely azóta a világ legnagyobbjává nőtte ki magát és Közép-dunántúli Regionális irodája Székesfehérváron a Gazdaság Házában működik.

A cél nem volt más, mint segíteni az európai kis- és középvállalkozásokat, hogy minél többet tudjanak kihasználni az európai belső piac és az Európán túli nemzetközi piacok adta lehetőségekből.

Nemcsak a területi lefedettség, de a szolgáltatások is bővültek az évek során. Jelenleg több mint 60 országban, 3000 szakértő munkatárs áll azon vállalkozások rendelkezésére, akik információt szeretnének megtudni a külföldi piacokkal kapcsolatban, külföldi üzleti partnert keresnek vagy fejlődni kívánnak az innováció menedzsment terén.

Legfontosabb szolgáltatások a tanácsadások, üzleti rendezvények, kereskedelmi-technológiai adatbázisok. Hangsúlyt kap a személyre-vállalkozásra szabott szaktanácsadás, a képzések, üzleti és partnerkereső rendezvények szervezése. Hetente programajánlót, kéthetente üzleti ajánlatokat, illetve az aktualitásokhoz kapcsolódó pályázati hírlevelet kapnak a feliratkozott cégek.

A hatékony szolgáltatásnyújtást a hálózat erőssége garantálja. Az Enterprise Europe Network nemzetközi kollégái fejlett informatikai háttéren keresztül napi kapcsolatban vannak egymással és megbízható, hiteles információkat tudnak nyújtani ügyfeleiknek. A tanácsadási szolgáltatások során a legmodernebb diagnosztikai eszközök állnak a szakemberek rendelkezésére, amelyen keresztül egyedülálló módon mérhetik fel vállalkozásuk képességeit nemzetközi szinten. Az innovációs tanácsadás eredményeképpen a szolgáltatásban részt vett vállalkozások bővíteni tudták cégüket, megújíthatták üzleti stratégiájukat.

Közvetlenül elérhető az EU üzleti-és innovációs partnerkereső adatbázisa.  A régióból több mint 60 vállalkozás regisztrálta üzleti ajánlatát, ami segíti őket a piaci partnerek megtalálásában. A regisztráló cégek partnerkereső szándéka számos országban megjelenik, ily módon nagyobb eséllyel találhatják meg üzletfeleiket.

A magyar Enterprise Europe Network konzorcium 8 tagja között a Közép-dunántúli régióban a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosít helyet a regionális irodának. Így a fenti szolgáltatások bármelyikét díjmentesen vehetik igénybe a térség vállalkozói a Gazdaság Házában. Az iroda munkatársai készséggel állnak a vállalkozók rendelkezésére, ha üzleti partnert keresnek külföldön, nemzetközi piacinformációra van szükségük vagy új megoldásokat szeretnének sikeresen piacra vinni vagy vállalkozáson belül megvalósítani.