Üdvözöljük a

Nem véletlen | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nem véletlen

Szerző: Vathy Szonja

Az innováció azon új termékekben, szolgáltatásokban, üzleti vagy szervezeti modellekben rejlő sikereknek a kiaknázása, amelyek újítást jelentenek a cég életében, az aktuális piacon vagy akár világszinten. Az innováció sikere tehát nemcsak az innovátor, hanem az őt körülvevő környezet szempontjából is értéket generál. 

Az innováció azonban nem véletlenszerű események eredménye, hanem tudatos menedzsment munka gyümölcse. Ebből a szempontból öt olyan menedzsment folyamat határozható meg, amely alapvetően sikeressé tesz egy vállalkozást az innovációk megvalósításában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő innovációs stratégia, az innovációs szervezetrendszer és kultúra, az innovációs életciklus-menedzsment és a megvalósítást segítő feltételek növelik az innovációs eredményeket. Ezek kiváló működése hatékonyan segíti elő a fenntartható gazdasági növekedést.

Az IMP³rove Academy által végzett legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy az innováció menedzsmentre fordított idő és energia sokszorosan kifizetődik. A 2209 vállalkozás körében elvégzett elemzés alapján megállapítható, hogy az innovációból származó működési profit egyenes arányban nő az említett 5 dimenzióban elért kiválósággal.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál elérhető innovációs tanácsadói szolgáltatással egyszerűen és hatékonyan felmérhető, hogy vállalkozása hogyan teljesít ebben az öt menedzsment folyamatban.

A felmérés elvégzésével kapcsolatos tájékoztatásért keresse Kész Ákos Tamást, az Enterprise Europe Network Iroda innovációs tanácsadóját. Kész Ákos Tamás, akos.kesz@fmkik.hu, +36 22 510 318