Üdvözöljük a

Nyilvános konzultáció az uniós alapokról | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyilvános konzultáció az uniós alapokról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett a beruházások, a kutatás és innováció, a kkv-k és az egységes piac területéhez tartozó uniós alapokról.

A jelenlegi többéves pénzügyi keret – az EU hosszú távú költségvetése – 2020 végéig tart. 2018-ban a Bizottság átfogó javaslatokat fog benyújtani a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre és a finanszírozásban részesülő pénzügyi programok következő generációjára. Ezek a programok/alapok pénzügyi támogatást nyújtanak több százezer kedvezményezettnek.

A Bizottság úgy alakítja ki a javaslatait, hogy azok lehetővé tegyék az EU-nak a legfontosabb problémák megoldását az olyan területeken, ahol többet tud elérni az egyedül fellépő tagállamokhoz képest. Ehhez gondosan értékelni kell, hogy mi működött jól az elmúlt időszakban, és mit lehetne javítani a jövőben.

E folyamat szerves részeként a Bizottság az Európai Unió pénzügyi jövőjéről szóló vitaanyag alapján nyilvános konzultációk sorát indítja el a jelentős kiadási területekről abból a célból, hogy összegyűjtse az összes érdekelt fél arra vonatkozó véleményét, hogyan lehetne az uniós költségvetés minden egyes euróját a lehető legjobban felhasználni.

Véleményét Ön is megoszthatja az Európai Bizottsággal az alábbi kérdőív kitöltésével.

 

Kérdőív

 

Fontos, hogy a kitöltött kérdőívet adminisztrációs célból juttassa el az FMKIK illetékes kollégájának, Kész Ákos Tamásnak, az akos.tamas.kesz@fmkik.hu e-mail címre.