Üdvözöljük a

Szabadságolás jogosan: az ügyvéd válaszol. | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szabadságolás "jogosan": az ügyvéd válaszol.

Szerző: Vathy Szonja | 2018. augusztus 29.

A szabadnapok kiadásáról törvény rendelkezik, de számos vállalatnál egyénileg meghatározott szabadságolási protokoll van érvényben, hogy nyáron se maradjanak munkavállalók nélkül a cégek. 

Dr. Lévai Nóra ügyvéd segít eligazodni a szabadságolás jogi útvesztőiben. 

A 2018. évi szabadság mértékének és kiadásának módját a Munka Törvénykönyve szabályozza, az MT 115. §-tól a 135. §-ig tartó rendelkezései alapján. Dr. Lévai Nóra ügyvéd, az FMKIK jogi képviselője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

A Munka Törvénykönyvében szabályozott fizetett szabadság kiadásának alapvető szabályai nem változtak 2018-ban. Az összes fizetett szabadság az alapszabadságból és a több címen is járó pótszabadságokból tevődik össze. A Munka Törvénykönyvében számszerűsített szabadságnapok a teljes évben dolgozókra vonatkoznak, vagyis tört évben arányosan kevesebb a szabadságnapok száma. Az, hogy a rendszeres napi munkavégzés során a munkavállaló hány órát dolgozik, a szabadság szempontjából lényegtelen. Részmunkaidős foglalkoztatás esetén is teljes szabadság jár. A szabadságot – a munkavállaló előzetes meghallgatását követően – a munkáltató adja ki; a szabadság kiadása a munkáltató joga és kötelezettsége.

A szabadságot az esedékesség évében kell kiadni, de ha a munkaviszony október 1-jén vagy azt követően kezdődött, a munkáltató az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki. Adott évben kiadott szabadságnak minősül még az az eset is, ha az esedékesség évében kezdődik és max. 5 munkanap a következő évre csúszik át. Az alapszabadság mértéke 2018-ban minden teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló esetében 20 nap. Magyarországon az Mt. szabályai szerint számított éves munkanapok száma 261 és 263 között lehet, attól függően, hogy adott évben hány munkaszüneti nap esik hétköznapra. Ha ezt a számot elosztjuk a kötelezően járó alapszabadság számával, ami 20 nap, akkor kerekítve 13 ledolgozott munkanap után jár 1 nap fizetett szabadság. – mondta Dr. Lévai Nóra.

Kiemelte, ehhez adódnak hozzá a pótszabadságok, melyek mértéke és jogcímei: a munkavállaló életkora (25 éves kortól + 1 nap, majd 3 évenként + 1 nap 45 éves korig, azaz 45 éves életkorú munkavállalónál 30 nap/év); a szabadság mértékek attól az időponttól illetik meg a munkavállalót, amikor a jelzett életkort betölti.

A 16 évesnél fiatalabb gyermekek száma, mely mindkét szülőt megilleti a saját háztartásában nevelt vagy gondozott gyermekek után (1 gyermek után 2 nap, 2 gyermek után 4 nap, illetve 3 és 3-nál több gyermek után 7 nap a naptári évre járó pótszabadság mértéke).

A fogyatékkal élő gyermekek száma, amely mindkét szülőt megilleti (2 nap/gyermek).

Alapszabadság gyerek születésekor, mely az apát illeti, legkésőbb a születést követő 2. hónap végéig kell kivennie (1 gyermek esetén 5 nap, ill. ikrek esetén 7 nap).

Legalább 50 %-os egészségkárosodás (5 nap), 18 év alatti munkavállaló (5 nap),             föld alatt dolgozó (5 nap), ionizáló sugárzású munkahely (5 nap).

Lévai Nóra elmondta, a szabadság kiadásának három fontos szabálya van. 7 nap szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időben kell kiadni; évente egyszer 14 nap egybefüggő szabadság jár (a munkaszüneti napokkal együtt értendő); 15 nappal korábban kell értesíteni a másik felet a szabadság tervezett időpontjáról és időtartamáról. 

 

Dr. Lévai Nóra