Üdvözöljük a

Kántor Mechnika Kft. - fejlesztés pályázati támogatással | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kántor Mechnika Kft. - fejlesztés pályázati támogatással

A Kántor Mechanika Kft. sikeresen pályázott vissza nem térítendő támogatásra: az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Iroda segítségével több mint 30 mFt-os támogatást nyert. A fejlesztéseknek köszönhetően csúcstechnológiát alkalmazva készítenek szerszámokat multinacionális vállalkozások részére.

A piaci pozíciók megőrzése, a szigorodó minőségi elvárások, a termékválaszték bővítési és mennyiségi növelési igények, a gazdálkodó szervezetektől újabb és újabb fejlesztéseket követelnek. Önerőből ezt emberi és pénzügyi erőforrás híján nem tudták megvalósítani, ezért az Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Irodához fordultak segítségért.

 

Az iroda munkatársai a vállalkozóval áttekintették a pályázati lehetőségeket, több alkalommal tanácsadást végeztek. A pályamunka az Enterprise Europe Network támogatásával került elkészítésre és beadásra. A pályázattal 32,5 MFt vissza nem térítendő támogatást nyert a vállalkozás, melyből megvalósította a fejlesztést. A projekt keretében megvásároltak egy 3x2 m2-es munkaasztallal rendelkező portál megmunkáló központot, amely a régióban egyedülálló méretű precíziós megmunkálást tesz lehetővé. Azóta újabb sikeres pályamunkát készítettek el az iroda közreműködésével, melynek révén megépítették korszerű üzemcsarnokukat.

 

Kántor Sándor ügyvezető örömmel mondta el, hogy ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően csúcstechnológiát alkalmazva készítenek szerszámokat multinacionális vállalkozások részére. Ezek a külföldi tulajdonú gazdasági társaságok szinte kivétel nélkül anyaországukban, tehát külföldön értékesítik azon késztermékeiket, melyekbe a beszállítást a társaság végzi. Megrendelésállományuk növekedése miatt kihasználtságuk is pozitív irányba fejlódik.