Adomány szakképzésfejlesztésre

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. február 20.

A Kárpát medencei közösségi kapcsolatok erősítése érdekében, szakképzés támogatására rendezett jótékonysági esten 1,8 millió Ft adomány gyűlt össze, melyből a péterfalvi szakiskolában egy megújuló energia oktatását támogató labort hoz létre a kamara.

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a térség vállalkozói fontos küldetésnek tekintik a Kárpát-medencei közösségi kapcsolatok, a gazdaság fejlesztését, a szakképzés erősítését. Ennek szellemében szerveztük a jótékonysági vacsoraestet, mely egy kárpátaljai oktatási intézmény,  a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Péterfalvi Felsőfokú Szakképzési Intézet támogatását célozta. Az est jótékonysági bevétele 1,8 millió Ft.

A vacsoraest résztvevőin kívül a jótékony cél megvalósításához több vállalkozó és szervezet támogatói jegyek vásárlásával is anyagi hozzájárulást adott. 

 

 Az FMKIK célja olyan használható, jól értékesíthető tudás megszerzésének támogatása a kárpátaljai szakképzésben, amely a jelenlegi piaci helyzetben keresett és biztos megélhetést nyújt a szakiskolát végzett tanulóknak. Ezért esett a választás a megújuló energiákat bemutató eszközök beszerzésére. Az adományból egy kísérleti, mérő, elemző laboratórium kerül kialakításra, mely a szoláris megújuló energiát előállító berendezések működését mutatja be. Itt a tanulók megismerkedhetnek a különböző napelem típusokkal: monokristályos, polikristályos, amorf, vékonyréteg, a hálózati- és szigetüzemű áramköri topológiákkal, rendszerelemekkel, inverterekkel. Meleg vizet előállító napkollektoros rendszeren is végezhetnek majd méréseket, elemzéseket.

A tanulók alapos, nagy mélységű gyakorlati ismereteket szerezhetnek, hogy kikerülve az oktatásból, szilárd tudással rendelkező szakemberekként boldoguljanak a munkaerő piacon. A projekt megvalósításával a Kárpát- medencei szakképzés egy szinttel magasabbra tud lépni.

 

Támogatói jegyek vásárlásával adományozott:  

 

Alba-Zöchling Kft., FEHÉRVÁR TRAVEL Kft., Fejér Megyei Ügyvédi Kamara, Golenyák János, Lévai Ügyvédi Iroda, M+M Építőipari Kft., Milkimpex Kft., Ring Catering Kft., Rozs és Társa Kft., SNONMAL Kft., Szöllősi Csaba.