Üdvözöljük a

Építőipari fórum a szakmáról, a szakmának | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Építőipari fórum a szakmáról, a szakmának

Szerző: Vathy Szonja | 2019. május 31.

Aktuális és jövőbeni épületenergetikai előrírásokról, építőipari jogszabályok működéséről volt szó az Építőipari fórumon, melynek a Gazdaság Háza adott otthont, május 31-én. 

 

 

Az építőipari szakma képviselői, a szakmában tevékenyledő kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, szakképző iskolák, szakértők részvételével zajlott az Építőipari fórum, mely a az építőipar aktuális kérdéseit tárgyalta. 

 

Az építésfelügyeleti hatósági ellenőrzések tapasztalatairól - gyakorlati példákon át - Bartus Tamás, a Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályának vezetője tartott előadást.

 

 A Magyar Energiahatékonysági Intézet programigazgatója, Koritár Zsuzsanna az épületenergetikai előírásokról tájékoztatta a hallgatóságot.                      

 

Az előadásokat követően vállalkozói panelbeszélgetésre került sor,  Puska József, az FMKIK Építőipari Tagozat elnökének moderálásával. 

 

A rendezvényen bemutatkozott az idei év Kiss József Építőipari Nívódíjas vállalkozás is. A díjazott, Fodor és Molnár Kft. ügyvezetője, Fodor János beszédében a kezdeti időkre emlékezett vissza: 

A cég 2018-ban ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját. 1993-ban, kényszervállalkozásként indultunk. Akkoriban a szakmai tudáson és családfenntartói kötelességünkön túl, nem sok mindenünk volt, de tudatos gazdasági stratégiánknak köszönhetően sikerre vittük a céget.                        

- A tisztességes munka révén akartunk megélni, hogy ez sikerült, azt a 2008-ban, kisvállalkozói kategóriában elnyert Fejér Megyei Minőségi Díj és a 2006-ban elnyert ÉMI Minősített Építési Vállalkozás cím is bizonyítja – mondta Fodor János.