Üdvözöljük a

Kiváló szakemberek vívtak ki elismerést | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiváló szakemberek vívtak ki elismerést

Szerző: Vathy Szonja | 2018. november 8.

Idén második alkalommal adományozta az FMKIK a Kiváló Szakember Díj-at példaértékű és kiváló szakmai tevékenység elismerésére. Idén négy szakember kapott elismerést. 

Idén négy szakember, Farkas Sándor, Horváth Lajos, Sárvári Ágnes és Takács János kapták az elismerést. A díj adományozásával a kamara példát kívánt állítani a fiatalok, szakmai közösségek és vállalati szakemberek számára. 

 

Kiváló Szakember Díj 2018 kitüntetettjei

 

Farkas Sándor

Farkas Sándor 1986 nyarán kezdett a Fiers Mechanika Kft-nél. A 32 éve fennálló munkaviszony alatt minden – a szerszámgyártásban alkalmazott – forgácsolási technológiában dolgozott. Nem túlzás több ezerre becsülni, azoknak a termelő szerszámoknak a számát, amelyeket újként, saját gyártás után illesztett, vagy megrendelői módosítás miatt a keze alatt megfordultak. Több száz készülék és alkatrész készítésében vett részt, a tervezéstől a teljes legyártásig. A mai napig minden műszaki feladatot kihívásként kezel, jó példát mutatva a fiatal munkavállalóknak és a tanulóknak.

 

Horváth Lajos

A Horváth és Társa Kárpitosipari és Kereskedelmi Kft. móri családi vállalkozás, szakmai múltja több évtizedre tekint vissza. Széleskörű tapasztalattal, piaci ismeretséggel bír a Horváth Lajos vezette vállalkozás. A térségben 15 dolgozónak biztosít munkát. Kárpitozott bútoraik nagy része egyedi gyártású, melyek kifejlesztését designerek segítik.  Lakossági és üzleti megrendelőik nemcsak Magyarországon vannak, hanem holland és német szállodák számára is készítenek bútorokat.

 

Sárvári Ágnes

Sárvári Ágnes, a Sárvári asztalosdinasztia egyik ifjú tagja, eredetileg dekoratőr végzettségű, jelenleg másodszakmát tanul, asztalosnak készül.  Ágnes szereti a precíz dolgokat, éppen ezért tud kiteljesedni a dekoratőri szakmában. Kirakatrendezőként, dekoratőrként szigorú szabályok között kell dolgoznia, de a munkát mindig megfűszerezi a saját stílusával. Tehetségét nemzetközi szinten is összemérhette: dekoratőr, kirakatrendező kategóriában Kiválósági Érmet szerzett a 2018-as Budapesten megrendezett EuroSkills szakmai versenyen. Büszkék lehetünk a fiatal szakemberre, aki példakép lehet saját korosztálya számára.

 

Takács János

Takács János pék, több évtizede gyakorolja szakmáját, a móriak legnagyobb megelégedésére. Móri születésű, így a városban jól ismerik és tisztelik. Megbízható szakember, folyamatosan bővíti az általa vezetett pékség termékeit, melyek minőségére maximálisan odafigyel. A mai étkezési szokásokhoz igazodó alapanyagokból készült termékeket is készít.  

 

Kiváló Szakember Díj

 

FMKIK alapította 2017-ben. Évente egy alkalommal – szokásosan a mesteravatás alkalmával – elismerésként díjat adományoz azon Fejér megyében tevékenykedő szakmunkásoknak, akik kiváló munkát végeznek és elismerésre méltó a tevékenységük. A díjra érdemes, aki még nem tulajdonos és nem is vállalkozó, de tartósan jelen van ugyanazon cégben és fontos szerepet tölt be annak életében. A díj kiadásának feltétele továbbá, hogy az elismert személy szakmai hozzáértésével végzett tevékenységével szakmai rangot, elismerést vívjon ki.

A díj elnyerésének további feltétele, hogy a javasolt személy tevékenysége szakmailag helyeselhető, a köz érdekében végzett munkája kiemelkedő, emberi és erkölcsi magatartása példás legyen.