Üdvözöljük a

Macher Zrt., az Ipar 4.0 Mintagyár | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Macher Zrt., az Ipar 4.0 Mintagyár

Szerző: Vathy Szonja | 2019. április 17.

Az innovációk megvalósításához nagyon jó eszközök az ipar 4.0 megoldások – nyilatkozta lapunknak Macher Judit, a Macher Zrt CSR vezetője.

„Óriási kihívást állítanak a vállalkozások elé a megváltozott piaci és munkaerőpiaci körülmények. A vevők komplex szolgáltatást és nagy rugalmasságot várnak el, miközben a termékek életciklusa valamint bevezetési ideje lerövidült. Mindeközben növekednek a bérek és a fluktuáció, a szakképzett munkaerő pedig egyre inkább hiányzik. A változások nagysága és gyorsasága pedig exponenciálisan nő.” – nyilatkozta a Gazdasági Kalauz olvasóinak – Macher Judit, a Macher Zrt. CSR vezetője. Mint mondta, ezen körülmények között szükséges a versenyképességüket fenntartani és kulcsfontosságú, hogy mennyire gyorsan és mennyire jól tudnak reagálni, mennyire tudnak innovatívak lenni.

– Ehhez alapfeltétel – folytatta Macher Judit –, hogy legyen a vállalatnak hosszútávú stratégiája, megfelelő folyamatai és nem utolsó sorban egy olyan szervezete, amely képes a változásokra adaptívan alkalmazkodni. Az innovációk megvalósításához nagyon jó eszközök az ipar 4.0 megoldások. Ez nem kizárólag a robotizációt és az automatizációt jelenti, hanem az optimalizációt és a technológiákat is. Ahhoz, hogy a vevőink elvárásait teljesíteni tudjuk, a stratégiánkat meg tudjuk valósítani és versenyképesek tudjunk maradni elengedhetetlen ezen megoldások alkalmazása. A Macher Zrt.-ben alkalmazunk Ipar 4.0 megoldásokat, ezeket lépésről-lépésre vezetjük be és fejlesztjük, Mintagyárként pedig nyitva áll a kapunk, hogy mindezeket más kkv-knak megmutassuk.

 

A Macher Zrt., mint Ipar 4.0 Mintagyár, céglátogatás keretében fogadta az érdeklődő vállalkozásokat a Modern Vállalkozások Programja Digitális kkv napján.

 

 

A székesfehérvári Macher Zrt. 2018-ban egyetlen százszázalékban magyar tulajdonú kkv-ként csatlakozott az Ipar 4.0 Mintagyárak közé.   A céglátogatás során több, mint ötven érdeklődőnek – köztük közel negyven vállalkozás – mutatták be, hogy hazai, családi tulajdonú vállalkozásként, miként tudtak Ipar 4.0 megoldásokat bevezetni. A Macher Zrt. egyike azon öt magyarországi Ipar 4.0 Mintagyárnak, ahol a fejlett Ipar 4.0 megoldásokat lehet megtekinteni működési környezetben. A több évtizedes múltra visszatekintő vállalkozás elkötelezett a minőség iránt, mely fejlődésének, sikerének is egyik záloga. Stratégia, jövőkép, melyben kulcsfontosságú az innováció, digitalizáció és elsődleges érték a minőség és az ember. Az Ipar 4.0 nem cél, hanem egy eszköz a versenyképességhez – hangsúlyozta Macher Endréné elnök-vezérigazgató. A Macher Zrt. vallja, hogy egy vállalkozás sikere attól függ, hogyan reagál a változásokra, kihívásokra. A hosszútávú sikeresség másik alappillére a felelős működés. A cég felelősséget érez a munkatársak, a természeti és a társadalmi környezetével szemben. A versenyképességüket folyamatos fejlesztéssel, beruházással, képzéssel, új innovatív iparágak igényeinek gyors és hatékony kiszolgálásával biztosítják.