Üdvözöljük a

Magyar siker az EuroSkills-en! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar siker az EuroSkills-en!

Szerző: Vathy Szonja | 2018. október 12.

Lezárult az EuroSkills 2018 Budapest három napos megmérettetés. 31 fiatal magyar versenyző, 27 szakterületen mérte össze a tudását, 28 ország legjobbjával. 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz, és 8 kiválósági éremmel gazdagodott a Magyar csapat! Gratulálunk!

 

A EuroSkills Budapest 2018-as verseny győzteseit egy ünnepélyes záróceremónia keretében hirdették ki a Papp László Budapest Sportarénában.  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett megmérettetésen a magyar csapat 27 szakmában indult, ebből 17 versenyszakmában értek el helyezést. A háromnapos eseményen 28 ország, közel 600 versenyzője 37 szakmában mutatta meg tudását, mintegy 100 ezer látogató előtt. A díjátadón beszédet mondott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Dita Traidas, a WorldSkills Europe elnöke.

 

Aranyérmetszerzett a középiskolai tanulmányait Székesfehérváron, a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában folytató Nagy Ádám János (épületasztalos).

Az EuroSkills Budapest 2018 Nemzet Legjobbja kitüntetést szintén Nagy Ádám János kapta. 

További aranyérmes versenyzők: Simon Krisztián (bútorasztalos), , valamint a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronika csapat.

 

Ezüstérmes Balogh Ákos (webfejlesztő), Cseke Szabolcs (festő, díszítőfestő), valamint Varholik Dávid (ápolás és gondozás).

 

Bronzérmet szerzett Zaja Dániel (hegesztő), Takács Dániel (virágkötő), valamint Balogh Krisztián (kőfaragó). 

 

Kiválósági éremben részesült a Fejér megyei Sárvári Ágnes (dekoratőr, kirakatrendező), továbbá: Leidl Péter (villanyszerelő), Hédl Ádám Zoltán (kőműves), Lóczi Gábor (szárazépítő), Kovács Alexandra (fodrász), Papp Viktória Dóra (szépségápoló), Svajda Viktória (pincér), Déri Levente (informatika) és Orodán Tamás (informatika).

 

 

Forrás: skillshungary.hu, mkik.hu

Fotó: http://euroskills2018.com