Üdvözöljük a

Nívódíjat is átadtak az Építőipari Konferencián | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nívódíjat is átadtak az Építőipari Konferencián

Szerző: Vathy Szonja | 2018. május 25.

Braun Nándornak, a Braun Kft. ügyvezető igazgatójának adták át a Kiss József Építőipari Nívódíjat, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipari Konferenciáján.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network Közép-dunántúli Regionális Irodája rendezte meg az immár hagyományos Építőipari Konferenciát, a Gazdaság Házában.

 

A programon átadták a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított, „Kiss József Építőipari Nívódíj”-at. Munkássága alapján Braun Nándornak, a Braun Kft. ügyvezető igazgatójának ítélték a kitüntetést.  Braun Nándor építőiparban végzett tevékenysége példaként állítható a vállalkozói társadalom elé.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben alapította meg a Kiss József Építőipari Nívódíjat, mellyel az építőipari szakma olyan vállalkozásait ismeri el, melyek tevékenysége, munkavégzése, illetve az építőipari szakma minőségi színvonalához méltó eredményei alapján elismerésre érdemes.

 

Felfutóban van az építőipar, a szektorban tevékenykedő cégek maximális kapacitással dolgoznak. A szakemberhiány ugyanakkor hátráltatja a cégeket, a megváltozott építőipari jogszabályokhoz is alkalmazkodniuk kell. Ehhez kapcsolódva, a konferencián szó volt az építőipar aktualitásairól, az új jogszabályi környezetben való működés tapasztalatairól, mely az építtetők és kivitelezők számára nyújtott segítséget. Az új jogszabályok szerinti építésfelügyeleti hatósági ellenőrzések tapasztalatait Bartus Tamás, a Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály vezetője foglalta össze.

 

Az új energetikai követelményekről Somfai Beáta a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv műszaki előadója beszélt.