Üdvözöljük a

Ribi Péter kapta a 2018. évi Szent István-díjat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ribi Péter kapta a 2018. évi Szent István-díjat

Szerző: Vathy Szonja | 2018. szeptember 4.

Székesfehérvár legrangosabb civil elismerése a Szent István Emlékérem és Díj, melyet az államalapító uralkodó tiszteletére szervezett ünnepkör keretében adnak át minden évben. Idén Ribi Péter, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatója, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítója kapta a díjat páratlan jószolgálati tevékenységének elismeréseként, a díjat gondozó alapítvány egyhangú döntése nyomán.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gratulál a kitüntetettnek! 

A 2004-ben alapított Szent István Emlékérem és Díjat évről évre olyan székesfehérvári, vagy a városhoz kötődő polgárnak ítélik oda, aki különösen magas színvonalú munkásságával és kiemelkedő emberi kvalitásával kiérdemli az elismerést. A díjat gondozó Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány célja a keresztény értékrend elismertetése és elfogadtatása az egész magyar közösség vonatkozásában. A kitüntetést olyan személyek (közösségek) nyerhetik el, akik munkájukat, szolgálatukat a Szent István-i értékek mentén végezték és végzik.

 

Idén Ribi Péternek, a Fehérvár Travel Utazási Iroda ügyvezető igazgatójának, a Fehérvár Travel Alapítvány alapítójának ítélték oda az elismerést páratlan jószolgálati tevékenysége, a szükségben szenvedők és a fogyatékkal élők kimagasló támogatása elismeréseként.


A díjátadó ünnepségen Spányi Antal megyés püspök köszöntőjében arról beszélt, a keresztény embernek örök értékeket kell képviselnie, hordoznia és az életében megvalósítania. Ilyen örök érték, hogy az ember törődjön embertársával és az igazán rászorulóval. Szent István megértette a kereszténység üzenetét, életének vezérelvévé tette azt, óvta és védte azokat, akiket az Isten a gondviselésére bízott. A Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány a döntéshozatalánál keresi azokat, akik nem a mai világhoz igazodva, hanem ezen régi értékeket képviselve élnek, és mutatnak példát.

A díjazott munkásságát Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató méltatta.
Ribi Péter díjazott Székesfehérvár szülötte. Az érettségi után matematikus mérnöki diplomát szerzett, de csak rövid ideig dolgozott a szakmájában. Eleinte szabadidejében kezdett foglalkozni az idegenforgalommal, később ez egyre nagyobb teret kapott életében. A semmiből kiindulva, szorgalmas, szakmailag kiváló munkájával építette fel az ország egyik legnagyobb utazási irodáját, a Fehérvár Travelt. Sikeres munkája mellett mindig meglátta és meghallotta azokat, akik segítségre szorulnak. Tiszta értékrendjével felismeri az igazi értékeket jelentő programokat, és melléjük áll. Növekvő anyagi lehetőségei a fogyatékkal élők iránti felelősségvállalását is folyamatosan növelte. A 2008-ban elindított Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány folyamatosan segíti elsősorban a város és Fejér megye rászoruló polgárait, családjait, intézményeit, ennek elsődleges célja a fogyatékkal élők életminőségének hatékony javítása. Alapítványa 10 év alatt körülbelül 2500 család és 200 intézmény életét segítette. A gondosan felépített pályázati rendszerrel, támogatói ajánlással, személyes környezettanulmánnyal, utólagos ellenőrzéssel azok számára nyújt segítséget , akik valóban rászorulnak arra.
Ribi Péter személyét és karitatív tevékenységét Szent István-i értékké teszi  az  a hitvallása, mely egyben az alapítvány jelmondata is: „Lemondani a feleslegesről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség.”

 

Forrás: https://www.okkfehervar.hu/

 

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gratulál a kitüntetettnek!