Üdvözöljük a

Simon István – Üzleti Etikai Díj 2018. elismerésben részesült | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Simon István – Üzleti Etikai Díj 2018. elismerésben részesült

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2018. november 22.

Simon István vállalkozása rangos díjat nyert, viselheti az Üzleti Etikus Vállalat jelzőt. 19. alkalommal adták át László Ervin professzor Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja és Demcsák Mária Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője által alapított Üzleti Etikai Díjat. 2018-ban Üzleti Etikai Díjazott lett Simon István egyéni vállalkozó, Simon Cégcsoport, Kőszárhegy.

Simon István a céget 1985-ben alapította Simon István egyéni vállalkozóként. Ma is tartja ezt a működési formát. Ezért hivatalos cégnév nincs.  A Fejér megyei Kőszárhegyen találhatóak.  Simon István 242 főt foglalkoztat, idén várható forgalma 7 milliárd forint. Fő tevékenységük az egyéb műanyagterméke gyártása, közel 100 db műanyag fröccsöntő géppel rendelkeznek, melyekkel autóipari kábelkorbács csatlakozók mellett audiotechnikai alkatrészeket és esztétikai termékeket állítanak elő. 30 év alatt a legmagasabb felkészültségű és technológiát megkövetelő autóipari beszállítói szintre emelkedtek, mindeközben megőrizték a családias jelleget. A község meghatározó munkáltatója és támogatója. Már 15 000 négyzetméteren termelnek. Aktívan részt vállalnak a szakember-képzésben, több programhoz is kapcsolódnak. A vállalkozásnak meghatározó szerepe van a Közép-dunántúli régióban a duális szakképzési forma bevezetésében. Az Óbudai Egyetemmel is együttműködési megállapodásuk van.

Speciális mentorprogramot is működtetnek. Két szakközépiskola diákjainak gyakorlati képzése is folyik náluk.

 

2017-ben elnyert díjaik: Év gyára 2017., valamint a Legjobb beszállítói kapcsolatokért díj, Genius Loci díj (tehetségek támogatásáért), VOSZ Fejér Megyei Év vállalkozója díj, és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által adományozott Fiatal Vállalkozói Díj, mely utóbbiban Simon Péter és Simon Zulejka részesült.

 

Simon István egyéni vállalkozó a főszereplője a cég történetének. Példamutatóan becsületes, rengeteg munkával, küzdelemmel teli életében mindig az emberségre építette a kapcsolatait. 2008-ban éppen ez segítette, amikor a válság telibe találta a céget. Megroggyantak. Olyan beszállítók, üzletfelek segítették a „kis vidéki” vállalkozót az újrakezdésben, akikre nem is számított. Munkatársai is egytől-egyik tudomásul vették az átmeneti rossz helyzetet, s nem hagyták ott. Új, a korszerű, technológiai alapú, modern szervezetre és környezettudatos gazdálkodásra épülő céget épített a válság után Simon István. Az ügyvezetés és valamennyi munkatársa elkötelezett a minőségi munkavégzés mellett a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzése, a környezetterhelés minimalizálása, valamint a környezeti teljesítmény folyamatos javítása iránt.

 

Nagy hangsúlyt fektetnek munkatársaik oktatására is. Eredményesen vették fel a harcot a munkaerő-piaci problémákkal szemben is.

 

Társadalmi felelősségvállalásuk Kőszárhegy, Polgárdi, Szabadbattyán jóllétének, a közösségek építésének felvállalása és a környezetvédelmi szempontok mentén szerveződik. A konkrét projektek nagyon gyakorlatiasak, és sokszínűek.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gratulál a díjazottnak!

 

Forrás: Piacesprofit.hu és FMKIK