Üdvözöljük a

Támogatnák a kkv-k napelemes fejlesztéseit | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Támogatnák a kkv-k napelemes fejlesztéseit

Szerző: Erdősné Sz. Zsuzsa | 2019. március 22.

Elindult a "Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak" című pályázat tervezetének társadalmi egyeztetése.

 

A keret összege 15 milliárd forint, amelyből a vállalkozások kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer beszerzését és telepítését valósíthatják meg.

Az igényelhető támogatás minimum összege várhatóan 1,5 millió forint, maximuma 3 millió forint. Az új energetikai felhívás egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Az államtitkár szerint az elnyert támogatással többek között: maximum 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése; az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése valósulhat meg.
A megvalósításra maximum 12 hónap áll rendelkezésre.

 

(Forrás: MTI)