Üdvözöljük a

2014. évi felülvizsgálat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2014. évi felülvizsgálat

Szerző: Bors Ágnes | 2014. november 27.

A 2013-ban íródott koncepció elfogadásakor a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) úgy döntött, hogy a folyamatosan változó jogszabályokra, rendeletekre való tekintettel a rugalmasság elvét alkalmazva, az elfogadott koncepciót folyamatosan felülvizsgálja és a mindenkori jogszabályi környezethez, feltételrendszerhez igazítja. 

A 2014-es évben számos folyamat indult el, amelyek alapján a magyar szakképzés környezetét érintő, lényegi változás következett be. Kiemelkedő ezek közül, hogy elkészült Fejér megye településfejlesztési programja, Székesfehérvár és Dunaújváros integrált területfejlesztési stratégiája, valamint elfogadásra került a Foglalkozást Segítő Partnerség Programja, a munkaerő vonzóképességének erősítéséhez szükséges infrastruktúra (lakókörnyezet) megteremtése projekt.

A változások rögzítése érdekében az MFKB szükségesnek tartotta a megyei koncepció aktualizálását. Ennek keretében kiegészítette az előző év szakképzéssel kapcsolatos valamennyi adatsorát, számba vette a gazdasági és társadalmi környezet változásait és mindezek alapján megvizsgálta a kitűzött célok teljesítését, aktualizálta és amennyiben szükségesnek tartotta módosította azokat. Jelenleg a 2013. év adatai álltak rendelkezésre a helyzetelemzéshez, de a 2014. év eddigi változásait is figyelembe vette a bizottság, a célokat ezek alapján vizsgálta.

 

A tendenciák kimutatása érdekében a bizottság az előző évi koncepciót egészítette ki.

 

A felülvizsgált tanulmány az alábbi linken olvasható.