Üdvözöljük a

2015. évi felülvizsgálat | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2015. évi felülvizsgálat

Szerző: Bors Ágnes | 2015. november 25.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság 2013- ban készítette el a megyére vonatkozó szakképzés-fejlesztési koncepcióját, ami a megyei területfejlesztési koncepció és területfejlesztési program részét képezi. A bizottság a koncepció elfogadásakor döntött arról is, hogy  évente felülvizsgálja azt.

A felülvizsgálat keretében kiegészítette az előző év szakképzéssel kapcsolatos valamennyi adatsorát, számba vette a gazdasági és társadalmi környezet változásait és mindezek alapján megvizsgálta a kitűzött célok teljesítését, aktualizálta, és ha szükségesnek tartotta módosította azokat. A 2014. évi felülvizsgálatban a 2013. év adatai álltak rendelkezésre a helyzetelemzéshez, de a bizottság a 2014. év addigi változásait is figyelembe vette.

 

2015-ben csakúgy, mint 2013-ban jelentős szakképzést érintő változások következtek be. A bizottság a szakképzés-fejlesztési koncepció módosításával vizsgálja a kitűzött célok megvalósulását mindemellett reális, megvalósítható célok kitűzésére törekszik rövid és hosszú távon egyaránt. A felülvizsgálattal a megye gazdasági-társadalmi fejlődését kívánja szolgálni és tájékoztatni a munkaerőpiac, valamint a szakképzési rendszer szereplőit. 

 

A 2013. május 29-én elfogadott koncepció 2015. évi felülvizsgálata az alábbi linken elérhető.