Üdvözöljük a

450 diák tett sikeres szintvizsgát | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

450 diák tett sikeres szintvizsgát

Szerző: Vathy Szonja | 2018. április 27.

Lezárultak a szintvizsgák, közel 450 fő tett sikeres szintvizsgát Fejér megyében.

Szintvizsgát minden szakközépiskolai tanulónak kötelező tenni a szakmai tanulmányai első évében. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szintvizsgák február elejétől április végéig tartottak és 8 szakközépiskola közel 450 tanulója mérettette meg magát 25 szakképesítésben. Ők a nyári összefüggő szakmai gyakorlatukat már valós munkahelyi körülmények között tanulószerződés keretében gazdálkodóknál tölthetik.

A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakközépiskolában az első szakképzési évfolyamon elsajátította-e a szükséges szakmai ismereteket ahhoz, hogy az iskolai tanműhelyből kikerülve, valós munkahelyi körülmények között tanulja tovább a szakmát. A vizsga sikeres teljesítése után a diákok a duális képzés keretein belül, gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytathatják. A külső gyakorlati képzőhelyen a diákok valós munkakörülmények között tanulhatják a szakmát, szerezhetnek megfelelő tudást, válhatnak szakmájuk mesterévé.

A szintvizsgák lebonyolítását az FMKIK az NFA-KA-NGM-3/2017/TK/07 támogatási szerződés alapján valósítja meg. További információ: szakkepzes@fmkik.hu