Üdvözöljük a

Fejér megye az EuroSkills-en! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fejér megye az EuroSkills-en!

Szerző: Vathy Szonja | 2018. május 3.

Fejér megyei versenyzője is lesz az EuroSkills nemzetközi szakmai vetélkedőnek, melyre Közép-Kelet-Európában először, Budapesten kerül sor, 2018. szeptember 26-28. között.

 

A Fejér megyei Sárvári Ágnes dekoratőr, kirakatrendező kategóriában képviseli hazánkat. Ágnes a híres Sárvári asztalosdinasztia tagja. Nem mindennapi, hogy egy családból két gyermek is annyira elhivatott a szakmája iránt, hogy komoly nemzetközi versenyeken szerepelnek. A Sárvári családnál két gyermek is – Ádám és Ágnes – komoly szakmai eredményeket ért már el.

 

Ádám, a dinasztia legifjabb képviselője, a 2012-es belgiumi EuroSkills verseny faipari technológiák csapatversenyében és a faipari gépkezelő egyéni versenyben első helyet szerzett, míg a 2013-as WorldSkills megmérettetésen Lipcsében, épületasztalos szakmában a hatodik helyen végzett, kiérdemelte a Kiválósági érmet és a Nemzet legjobbja címet.

 

Ágnes a 2018-as, budapesti EuroSkills bajnokságon képviseli Fejér megyét és hazánkat. Az eredetileg dekoratőr végzettségű fiatal jelenleg másodszakmát tanul, asztalosnak készül.

A Sárvári Ágnessel készült interjú a Gazdasági Kalauz május 16-án megjelenő lapszámában olvasható.

 

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedően ügyes fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából. A verseny tíz éves történetében ez az első alkalom, hogy a Közép-Kelet-Európa ad otthont e nemzetközi megmérettetésnek. Az, hogy erre Magyarországon kerül sor, hatalmas elismerés számunkra.

A EuroSkills versenyeket a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni, s kétévente, páros években rendezik meg ezt a versenyt.

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen 3 nap alatt 28 ország közel 600 versenyzője méri össze a tudását, előreláthatóan 40 szakmában.