Üdvözöljük a

Hová tart a megye szakképzése? | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hová tart a megye szakképzése?

Szerző: Bors Ágnes | 2016. március 10.

A programon résztvevők megismerhették a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) 2017/2018-as tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti javaslatát valamint lehetőség nyílt a szakképzést érintő átalakítások megismerésére, tapasztalatcserére.

Az MFKB a szakképzés fejlesztése és a munkaerő-piaci igények érvényesítése céljából létrehozott konzultációs, véleményező, javaslattevő és tanácsadó testület. Közreműködik a munkaerő-piaci információk, a foglalkoztatási, foglalkoztathatósági adatok és prognózisok feldolgozásában, a nemzetgazdasági igények és a szakképzés fejlesztésének összehangolásában. 

A Bizottság  fő feladata a szakképzési irányok és arányok meghatározása, javaslattétel szakközépiskolai ágazati, ösztöndíjas valamint felnőttképzésekre.

Az MFKB a szakmaszerkezeti döntés kapcsán az "a 2017/2018-as tanévre tervezett szakképzési irányainak és beiskolázási arányainak bemutatása” címmel fórumrendezvényt tartott 2016. március 10. (csütörtökön) 10 órakor a Gazdaság Házában (Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.).

 

A rendezvényen Ruff Tamás az ECHO Survey Kutatóintézet szakmai igazgatója tartott előadást a szakképzett pályakezdők munkaerő-piaci keresletéről.

Az előadás az alábbi linken elérhető.

Csatolt állományok: