Üdvözöljük a

Iparkodjatok, gyerekek! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Iparkodjatok, gyerekek!

Szerző: Vathy Szonja | 2016. október 12.

A korábbi nagy sikerre való tekintettel az FMKIK idén is meghirdeti, a „III. Iparkodjunk, gyerekek!” többfordulós szakmaismereti vetélkedőt. Szeptember 22-ig lehetett regisztrálni a játékra.  

A vetélkedő a pályaválasztáshoz közeledő hetedik osztályos tanulókat mozgósítja az egyes szakmák, valamint a környékükön élő szakemberek, mesteremberek munkájának megismerésére. A program segíti a diákok megfelelő szakmaválasztását, a hiányszakmák alaposabb megismerését. 

Eddig a megye 28 iskolájából összesen 73 négy fős csapat (összesen 292 tanuló) küldte vissza az első forduló feladatlapját.

A második forduló feladata, hogy a tanulók válasszanak egyet a Fejér megyei húsz hiányszakma közül és készítsenek egy prezentációt, melyben bemutatják az általuk választott szakmát. Segítségként a tanulók keresnek környezetükben egy szakembert, mestert, aki az általuk választott hiányszakmában dolgozik már több éve, akár több évtizede.

 A két forduló eredményeinek összesítése után a szakmai zsűri döntése alapján 10 csapat kap majd meghívást a döntőre, mely a Gazdaság Házában kerül majd megrendezésre.  A döntőben a résztvevő csapatoknak mesterségekkel és szakmákkal kapcsolatos kvíz és interaktív feladatokat kell majd megoldaniuk.

A döntőben a I-II-III. helyezett csapatok értékes ajándékokat kapnak. Az I. helyezett csapat tagjai 1-1 tabletet, a II. helyezett csapat tagjai 1-1 digitális fényképezőgépet, a III. helyezett csapat tagjai 1-1 MP4 lejátszót kapnak.

A program a NFA-KA-NGM-1/2015/TK/07 támogatási szerződés alapján valósul meg.