Üdvözöljük a

Kamarai gyakorlati oktatói képzés bemutató tájékoztató és ünnepélyes a Gazdaság Házában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai gyakorlati oktatói képzés bemutató tájékoztató és ünnepélyes a Gazdaság Házában

2019. május 30.

Az FMKIK szervezésében induló gyakorlati oktató képzésről 2019. június 12-én 14 órától tájékoztató rendezvényt tartunk, a program keretében a kamarai gyakorlati oktató tanúsítványok ünnepélyes átadására is sor kerül.

 

 

A szakképzés színvonalának fejlesztő elemeként kerül bevezetésre az a jogszabályi változás, mely szerint 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességben nem részesülnek. A rendezvényen részletesen bemutatásra kerül a kamarai gyakorlati oktató képzés és vizsga felépítése.

A részben támogatott képzést öt csoport, százhúz fő sikeresen abszolválta, a képzésben résztvevők kiváló vizsgaeredményeket értek el. A visszajelzések alapján olyan szakmai ismeretanyaggal gazdagodtak, mely egyrészt a tanulók oktatása során felmerülő nevelési, kommunikációs helyzetekben jelent segítséget, másrészt a gyakorlati képzés jogszabályi hátterének megismerése, a képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok precíz ellátása. Kiemelték, a tapasztalat azt mutatja, hogy a megszerzett ismeretanyag azonnal alkalmazható a gyakorlati oktatás során. A program az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07támogatási szerződés keretében valósult meg.