Üdvözöljük a

Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga

2019. március 5.

Felhívjuk minden gyakorlati képzéssel jelenleg vagy a jövőben foglalkozó gazdálkodó és egyéb szervezet, valamint gyakorlati oktató figyelmét, hogy 2019. szeptember 1-jétől csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességében nem részesül.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak, szakoktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.

A képzéssel a kor követelményeinek megfelelő ismeretekre készülhetnek fel a gyakorlati oktatók, amely ismereteket a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

A képzési idő összesen 50 óra, amely két szakaszból tevődik össze: 25 óra elmélet és 25 óra (3 napos) tréning. Az elméleti képzési szakasz pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki. Az első három témakörben olyan ismeretekkel találkozhatnak a jelenlegi és jövőbeni gyakorlati oktatók, amelyek a fiatal generáció oktatása során felmerülő nevelési, kommunikáció nehézségekben jelentenek segítséget, a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretek pedig segítenek a precíz adminisztrációban. A tréning szakasz során a gyakorlati oktatók olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítenek saját és mások érzelmeit megérteni, kezelni, valamint pozitívan befolyásolni. Életszerű szituációkkal találkozhatnak, amelyek segítenek a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében. A tréning végén az előadó egyedi tanácsokkal tudja ellátni a résztvevőket.

A képzés keretein belül elsajátított ismeretekről vizsgán kell számot adniuk a gyakorlati oktatóknak. Az elméleti képzést egy online vizsga zárja, amely sikerességének függvénye, hogy a képzésben részt vevő tovább léphet-e a képzés tréning szakaszára. A tréninget egy szituációs helyzetben teljesítendő gyakorlati vizsga zárja, amelynek sikeressége esetén tanúsítványt vehetnek kézhez a vizsgázók. A tanúsítvány a birtokosát feljogosítja a törvényben* meghatározott egyéb feltételek teljesítése mellett a gyakorlati oktatói tevékenység folyatására. 

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga részben támogatott, a jelentkezőnek egy 20%-os önrészt (21.000 Ft+Áfa) kell befizetnie a képzést szervező területi kamaránál.

Képzésre és vizsgára a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál lehet jelentkezni.

További információért kérem keresse Jáger Zsófia gyakorlati oktatói referenst az alábbi elérhetőségeken: Telefonszám: (22) 510-341; E-mail cím: szakoktatokepzes@fmkik.hu

Következő induló csoportjaink:

IV. csoport Szakmai elmélet: 2019. 04.25-26-27.(csütörtök-péntek-szombat), tréning napok: 2019.05.09-10-11. (csütörtök-péntek-szombat)

V. csoport Szakmai elmélet: 2019.05.16-17-18.(péntek-szombat),

tréning napok: 2019.05.23-24-25. (csütörtök-péntek-szombat) és 2019.05.30-31-06.01.(csütörtök-péntek-szombat)

A képzés az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07támogatási szerződés keretében valósul meg.

Csatolt állományok: