Üdvözöljük a

Kamarai gyakorlati oktatói képzést bemutató tájékoztató a Gazdaság Házában | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai gyakorlati oktatói képzést bemutató tájékoztató a Gazdaság Házában

2019. április 17.

Az FMKIK szervezésében induló gyakorlati oktató képzéssel kapcsolatban 2019. április 17-én 10 órától tájékoztató rendezvényre került sor, melynek célja a gyakorlati oktatók felkészítésének és vizsgáztatásának bemutatása. A szakképzés színvonalának fejlesztő elemeként kerül bevezetésre az a jogszabályi változás, mely szerint 2019. szeptember 1-jétől kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben, kivéve, ha a szakképzési törvény 31. § (3) bekezdésében leírt mentességben nem részesülnek.

. A rendezvényen az előadók részletesen ismertették a kamarai gyakorlati oktató képzés és vizsga felépítését, tartalmi elemeit, a résztvevők egy tréner segítségével bepillantást nyerhettek és kipróbálhatták a képzés során alkalmazott egyik tréning gyakorlatot. A duális gyakorlati képzés kapcsán a pedagógiai módszertan fontosságáról hallottak előadást a meghívottak. A kamarai gyakorlati oktatói tanúsítványt szerzett műszaki szakoktató a képzés során tapasztalat pozitív élményeiről számolt be. A szakképzési igazgató tájékoztatást adott arról, hogy sikeresen befejezte tanulmányait két csoport, közel ötven fő, akik többségében kiváló vizsgaeredményt értek el. Hozzátette, a visszajelzések alapján olyan szakmai ismeretanyaggal gazdagodtak, mely egyrészt a tanulók oktatása során felmerülő nevelési, kommunikációs helyzetekben jelent segítséget, másrészt a gyakorlati képzés jogszabályi hátterének megismerése, a képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok precíz ellátása. Kiemelte, a képzésben résztvevők visszajelzése azt mutatja, hogy a megszerzett ismeretanyag azonnal alkalmazható a gyakorlati oktatás során. A program az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07támogatási szerződés keretében valósult meg.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a kamarai gyakorlati oktató tanúsítvány megszerzésére irányuló tréningcsoportokba folyamatosan lehet jelentkezni, a részletekről, pedig a szakoktatokepzes@fmkik.hu címen érdeklődhetnek.