Üdvözöljük a

Lehet már jelentkezni az ingyenes, informatikai képzésekre | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lehet már jelentkezni az ingyenes, informatikai képzésekre

Szerző: Vathy Szonja | 2018. július 12.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum száz százalékban támogatott, informatikai képzéseket szervez a megyében, több helyszínen. 

Kilenc helyszínen Székesfehérváron, illetve a megyében  - igény szerint - több intézményben is szervez ingyenes, informatikai képzéseket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum teljesen kezdőknek és haladóknak is. Az oktatásra elsősorban a 45-65 év közötti korosztályt várják, de bárki jelentkezhet, aki nem áll közép- vagy főiskolai jogviszonyban és nem vesz részt más EU-s képzésben.

- Azért ezt a korosztályt céloztuk meg, mert sokak kezében már ott van a laptop, a tablet, vagy az okostelefon, de még nem tudják azt magabiztosan használni, vagy - gondolok itt a nyugdíjasokra - teljesen elzárkóztak eddig ezektől az eszközöktől és az internet használatától. Nekik szeretnénk mankót nyújtani ezzel a képzéssel. Jó lehetőség ez arra, hogy megtanulják az alapvető programok használatát, megismerjék a közösségi-háló nyújtotta lehetőségeket, vagy csak egyszerűen kitapasztalják, hogyan tudnak távol élő rokonaikkal kapcsolatot tartani - mondta el Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, aki azt is hozzátette: egy képzés 35 órát vesz igénybe, és aki elvégzi a kezdő tanfolyamot, a haladón is részt vehet. természetesen szakembert és eszközöket biztosítanak. A jelentkezők maguk határozhatják meg, hogy melyik intézményben szeretnének tanulni, csupán a képzés időpontjához kell alkalmazkodni.

 

Jelentkezési határidő, vagy létszám korlát nincs: folyamatosan várják a tanulni vágyókat. Érdeklődni a Székesfehérvári Szakképzési Centrum elérhetőségein lehet.