Ma folytatódik a Szakma Sztár Fesztivál

Szerző: Vathy Szonja | 2018. április 24.

Folytatódik a tegnap kezdődött XI. Szakma Sztár Fesztivál, Budapesten. A program az SZKTV, az OSZTV, valamint az V. SkillsHungary Nemzeti döntőjének a színhelye. Az FMKIK 440 diákot utaztat a versenyre.

Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke részvételével kezdődött el tegnap a XI. Szakma Sztár Fesztivál, a budapesti Hungexpon.

 

A fesztivál a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a V. SkillsHungary Nemzeti versenyek döntőjének színhelye. Idén a fesztiválon több mint 43 szakmában közel 300 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért, Fejér megyéből hat diák jutott a döntőbe: Földesi Bálint festő, mázoló, tapétázó, Szücs Gábor Péter kőműves és hidegburkoló, Berta Gergő szárazépítő (Vörösmarty Mihály Ipari SZG és SZK), valamint Koszorús Bianka kárpitos, Lakatos Adrienn és Raffai Márk férfiszabó (Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium).

 

Az FMKIK már tizenegyedik alkalommal utaztat diákokat a Szakma Sztár Fesztiválra. Idén húsz általános- és középfokú oktatási intézmény 440 tanulója vehet részt a rendezvényen a kamara jóvoltából. Azon iskolák tanulói nyerték el az utazás lehetőségét, akik aktívan bekapcsolódtak a kamara pályaorientációs és szakképzési programjaiba, illetve eredményesen képviseltették magukat korábbi versenyeken. 

 

A versenyen bejelentették, hogy 2018. szeptember 26-28. között Budapest ad helyszínt a diákok Európa-bajnokságának, az EuroSkills vetélkedőnek. Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, mely óriási dicsőség és elismerés az ország számára. 

EuroSkills-en tehetséges fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából. Idén három nap alatt 28 ország közel 600 versenyzője méri össze a tudását, előreláthatóan 40 szakmában.

 

Még több infó a Szakma Sztár Fesztiválról: SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL - SZKTV

 

Fotó forrása: www.mkik.hu és facebook.com/szakmasztarfesztival/