Üdvözöljük a

Megjelentek a 2016/2017-es tanév hiány-szakképesítései | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelentek a 2016/2017-es tanév hiány-szakképesítései

Szerző: Vathy Szonja | 2015. november 18.

A hegesztő, a villanyszerelő, a kőműves és hidegburkoló, szerszámkészítő valamint az elektromos gép – és készülékszerelő immáron hat éve szerepelnek a fejér megyei hiányszakma listán. 

Az idei évben megyénként húsz ösztöndíjas képzést jelöltek meg, melyek választásakor a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet. A tanulmányi átlag függvényében a juttatás 10-30 ezer Ft-ig terjed. Ezen képzések választásakor nem csak anyagi előnyökhöz, hanem piacképes végzettséghez is jutnak a pályaválasztás előtt álló diákok. További változás, hogy a 2016/2017-es tanévben már öt érettségire épülő képzés is bekerült a listába.

Választható ösztöndíjas képzések: mezőgazdasági gépész, hegesztő, villanyszerelő, kőműves és hidegburkoló, szerszámkészítő, elektromos gép- és készülékszerelő, szociális gondozó és ápoló, ipari gépész, húsipari termékgyártó, asztalos, gyakorló ápoló, gyártósori gépbeállító, dísznövénykertész, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, gyakorló mentőápoló, karosszérialakatos, festő, mázoló, tapétázó, laboratóriumi technikus, ruhaipari technikus és gépgyártástechnológiai technikus.

Magyar Közlöny 2015. évi 149. szám