Üdvözöljük a

Megvannak az SZKTV továbbjutói! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megvannak az SZKTV továbbjutói!

Szerző: Vathy Szonja | 2016. február 19.

Az FMKIK-nál elődöntőt tett diákok közül hat szakmában, összesen tíz diák jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny válogatóira. 

25 szakmában, közel 260 diák elődöntőjét bonyolította le a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Verseny első szakaszában. A diákok közül hat szakmában, összesen tíz diák szerepelt sikeresen a megmérettetésen, ők továbbjutottak a verseny válogatóira.

 

A továbbjutó diákok listája

Versenyző neve

Szakképesítés

Elméleti oktatást végző iskola

Fülöp István

Asztalos

Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolája

Rózsa Marcell

Asztalos

Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolája

Németh Cintia

Férfiszabó

Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Nagy Nikolett

Férfiszabó

Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Veres Mónika

Férfiszabó

Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Tatár Márk László

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolája

Kálmán Mihály

Szerszámkészítő

Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Kéri Tamás

Szerszámkészítő

Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Grüll Bence

Villanyszerelő

Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Gallai Szilvia

Kereskedő

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Szabolcs Vezér Gimnáziuma és Szakközépiskolája

 

A Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola két asztalos és egy központifűtés–és gázhálózat rendszerszerelője, a Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskola és Kollégium három férfiszabója és egy villanyszerelője, a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium két szerszámkészítője, továbbá a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola egy kereskedője folytathatja a versenyt a válogatóban az idén

 

Asztalos szakmában továbbjutott a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola két tanulója, Fülöp István és Rózsa Marcell. Fülöp István elméleti oktatását Németh István, míg a gyakorlati felkészítését Fülöp István asztalos végzi. Rózsa Marcellt elméletből Horváth Gábor képzi, gyakorlatát pedig az iskolai tanműhelyben tölti Király Rudolf vezetésével.

A Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma tekinthető legsikeresebbnek a tanulót indító iskolák közül, két szakmában, összesen négy tanuló tudta teljesíteni az első megmérettetést. Közülük három fiatal a férfiszabó szakmából került ki. Ők Nagy Nikolett, Németh Cintia, és Veres Mónika. Mindannyian az iskola tanműhelyében, Balogh Judit vezetésével gyakorolják a szakmát.

A negyedik tanuló, Grüll Bence a villanyszerelés elméletét Zámbó Lászlótól sajátítja el, gyakorlati tapasztalatait pedig a Mestervill – Fodor Villanyszerelő, Karbantartó és Szolgáltató Kft-nél szerzi, Fodor Béla irányításával.

A Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola két asztalosa mellett egy központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő tanulójára is büszke lehet. Tatár Márk László szakmai gyakorlatát az iskola tanműhelyében végzi, Vámosi János oktató vezetésével, míg az elméleti felkészítést Brajnovits Csaba tartja.

Két szerszámkészítő is utazik majd a válogatóra, Kálmán Mihály és Kéri Tamás. Mindketten a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulói, elméleti ismereteiket Mesterházy Zoltántól sajátítják el. Kálmán Mihály a VIDEOTON Precíziós Szerszámgyártó és Kereskedelmi Kft-nél tölti gyakorlati idejét, melynek minél jobb kihasználásában Krausz Zsolt segíti, míg Kéri Tamás a Denso Gyártó Magyarország Kft-ben, Szabó Zoltán mentorálásában sajátítja el a szerszámkészítés fortélyait.

A tízedik tanuló, Gallai Szilvia rendhagyó módon nem a székesfehérvári, hanem a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egyik tagintézményéből a Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskolából érkezett, itt Lászlóné Garaguly Anikótól tanulja a kereskedelem alapjait, hogy a megye egyik legkiválóbb kereskedője válhasson belőle, ebben Maár Tünde támogatja a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft-től.

 

A projekt az NFA-KA-NGM-1/2015/TK/07 számú támogatási szerződés finanszírozásával valósul meg.