Üdvözöljük a

Szakmavilág roadshow kamion Székesfehérváron! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmavilág roadshow kamion Székesfehérváron!

Szerző: Vathy Szonja | 2018. október 31.

Pályaválasztás előtt álló diákok százai jártak a „Szakmavilág” roadshow kamionnál, VR szemüvegen keresztül ismerkedtek meg a szakmák világával. 

„Szakmavilág” roadshow kamion, avagy szakmák világa VR szemüvegen keresztül!  A kamion november 9-én és 10-én Székesfehérváron várta a pályaválasztás előtt álló diákokat, hogy virtuális élménnyel mutassa be az építőipari, az autóipari, a vendéglátóipari és a kreatív szakmákat!

A program megvalósulását az NFA-KA-NGM-3/2017 támogatási szerződés biztosítja. 

Országos, pályaorientációs roadshow kezdődött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, melynek keretében a hetedikes és nyolcadikos tanulók számára, virtuális élménnyel mutatjuk be az építőipari, az autóipari, a vendéglátóipari és a kreatív szakmákat.

A roadshow keretében a „Szakmavilág” kamion a megyeszékhelyeket járja végig, a diákok szervezett program keretében, egy VR szemüvegen keresztül ismerthetik meg egy-egy szakma világát. A kamion Székesfehérváron, november 9-10-én lesz jelen, a „Pályaválasztási Kiállítás” programon, melyet a Fejér Megyei Kormányhivatal szervez. A kiállításon a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara külön standdal is várja a pályaválasztás iránt érdeklődő diákokat és szüleiket.

Az egyéni életút legfontosabb szakasza, a későbbi életét nagyban befolyásoló döntés a pályaválasztás. Fontos a tudatosság, a szakmákat illető tájékozottság. A fiatalok pályaválasztásának támogatására indította útjára a roadshow-t a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A „Szakmavilág” roadshow kamionban virtuális élmény keretében ismerkedhetek meg a pályaválasztás előtt álló diákok a négy szakmacsoporttal, emellett a pályaválasztással kapcsolatos további kérdéseikre is választ kaphatnak.