Üdvözöljük a

Tanulók oktatása: szeptembertől szigorodik! | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tanulók oktatása: szeptembertől szigorodik!

Szerző: Vathy Szonja | 2019. május 15.

2019. szeptember 1-jétől a kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek fontos szerepet töltenek be a gyakorlatorientált szakképzésben.

FMKIK a tanúsítvány megszerzésére tréningeket szervez. A képzési idő összesen 50 óra, amely két szakaszból – 25 óra elmélet és 25 óra (3 napos) tréning – áll. Az elméleti oktatás pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismeretekre terjed ki, míg a tréning a saját és mások érzelmeinek megértéséhez, kezeléséhez, valamint befolyásolásához szükséges készséges elsajátítására terjed ki.

A visszajelzések alapján a résztvevők olyan szakmai ismeretanyaggal gazdagodtak, mely egyrészt a tanulók oktatása során felmerülő nevelési, kommunikációs helyzetekben jelent segítséget, másrészt a gyakorlati képzés jogszabályi hátterének megismerését, a képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok precíz ellátását könnyíti meg.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga részben támogatott, a jelentkezőnek 20 százalékos önrészt (21.000 Ft + Áfa) kell befizetnie a képzést szervező területi kamaránál. További információ: Jáger Zsófia gyakorlati oktatói referens, (22) 510-341; szakoktatokepzes@fmkik.hu

A program az NFA-KA-ITM-4/2018/TK/07 támogatási szerződés alapján valósul meg.