Üdvözöljük a

Túl az első megmérettetésen | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Túl az első megmérettetésen

Szerző: Vathy Szonja | 2016. március 1.

Elindultak a szintvizsgák, cukrász, pincér, szakács, kárpitos és hegesztő tanulók vizsgáztak Fejér megye szakiskoláiban.

A szakmát tanuló diákok első komoly megmérettetésére 2016. március 1-jén, majd március 10-én került sor. A vizsgákra a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskolában, a Székesfehérvári SZC Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban és a Eötvös József Szakképző Iskolában került sor, cukrász, pincér, szakács, kárpitos valamint hegesztő szakmákban.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szintvizsgák 10 szakképző iskola részvételével, 25 szakképesítésben, 554 diák részvételével zajlanak majd az elkövetkezendő hónapokban.

A szintvizsga annak mérésére szolgál, hogy a tanuló a szakiskolában az első szakképzési évfolyamon elsajátította-e a szükséges szakmai ismereteket. A vizsga sikeres teljesítése után a diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy a duális képzés keretein belül a gyakorlati tanulmányaikat egy vállalkozásnál folytassák. A külső gyakorlati képzőhelyen a diákok valós munkakörülmények között gyakorolhatják a szakmát, szerezhetnek megfelelő tudást válhatnak szakmájuk mesterévé.

A 2016. március 1-jei és 10-i szintvizsgákat követően az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai folytatják a vizsgákat 2016. március 17-én kőműves és hidegburkoló szakmákban.

A szintvizsgák lebonyolítását az FMKIK az NFA-KA-NGM-1/2015/TK/07 támogatási szerződés alapján valósítja meg.