Üdvözöljük a

Ülésezett az MFKB | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ülésezett az MFKB

Szerző: Vathy Szonja | 2018. november 16.

A Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (MFKB) záró ülést tartott az elmúlt három év időszakának, eseményeinek tükrében.

 

Értékelte az együttműködő partnerek erőfeszítését a megyei oktatási és képzési rendszer, valamint a gazdaság igények találkozásának elősegítésére.

Az MFKB 2012 óta végzi munkáját, meghatározza a megye szakképzés-fejlesztési koncepcióját, rögzíti mely szakmák tartoznak bele a hiányszakmák körébe és javaslatot tesz arra, hogy melyek azok a képzési területek, melyek tanulását ösztönözni kell.  A bizottság munkájában több szervezet delegáltjai is részt vettek: a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dávid Lajos (MFKB elnök), a Fejér Megyei Kormányhivataltól Buday Attila, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától Kiss Norbert Ivó, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácstól pedig Budai Angéla és Lászlóné Kenyeres Krisztina segítette a bizottság munkáját. A záró ülésen a meghívottak együttesen a jövőbeni együttműködésről, összefogásról, a gazdaság érdekeinek képviseletéről és a megyei munkaerőpiaci helyzet javításának elősegítéséről beszéltek.

A program NFA-KA-NGM-3/2017/TK/07 támogatási szerződés alapján valósul meg.