Üdvözöljük a

Iskolarendszerű képzések | Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Iskolarendszerű képzések

Szerző: Bors Ágnes | 2017. április 7.

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. sz. törvény (továbbiakban: Szt.) 81. §-a értelmében a Fejér Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság javaslatot tesz a Nemzetgazdasági Miniszternek a gazdaság igényeit és a munkaerő-piaci kereslet adatait, valamint az országos, regionális, és megyei beiskolázást figyelembe véve a szakképzés fejér megyei szükségleteire, a szakképzésben indított, állami költségvetési hozzájárulásban részesíthető és a nem támogatott szakképesítésekre (a szakképzés irányaira) és a megyénkben indítható szakképesítések keretszámaira (beiskolázási arányaira), valamint a hiány-szakképesítésekre. 

 

 

A szakképzés irányaira és a beiskolázási arányokra vonatkozó javaslatát a Bizottsága felnőttoktatást is magába foglaló iskolai rendszerű szakképzésben az állam által elismert szakképesítésekre, és a szakközépiskolák ágazati képzéseire teszi meg.

 

A Bizottságok megyénkénti és a fővárosra tett javaslatai alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Földművelésügyi Minisztérium tesz javaslatot a megyén, illetve a fővároson belüli, fenntartók közötti keretszám-elosztásra 2015. április 30-ig. A nem állami fenntartók április elejétől jelezhetik majd képzési szándékukat, amelynek pontos formájáról a NSZFH honlapján értesülhetnek (www.nive.hu). Kérjük, hogy érdeklődésük esetén erről informálják a fenntartókat.

 

Az alábbi táblázat 3 év vonatkozásában mutatja be a szakmaszerkezeti döntést.

Csatolt állományok: